TOP
Image Alt
Hello Firenze

Idegenvezetés

Városnéző túrák

Idegenvezetőként nemcsak a megtanult ismeretanyagot osztom meg az érdeklődőkkel túráim során, hanem kölcsönadom azt a szemüveget, amelyen keresztül látom a világot, egészen pontosan Firenzét és Toszkánát. Túráim során a legfontosabb célom az, hogy élményt tudjak nyújtani, hiszen minden utazó arra vágyik, hogy valami különleges újdonsággal találkozzon és annak ízét, tapintását, látványát, történetét otthon is felidézhesse.
Fontosnak tartom, hogy személyre szabottak legyenek a túrák, ezért teljes mértékben tiszteletben tartom a vendégeim kérdését, elképzelését. A kötelező látnivalók, amik híressé tettek egy-egy várost természetesen nem szoktak elmaradni, sőt. Amennyiben azonban lehetőség van rá, becsempészek valami izgalmasat az adott keretekbe. Kóstolók, turisták által kevésbé helyszínek, ismeretlen, eldugott műhelyek, anekdoták, legendák.
Keressen meg elérhetőségeimen, mesélje el milyennek képzelte kalandozását a toszkán városokban, segítek megvalósítani elképzelését.

Gasztronómia

Ki az, akit ne érdekelne az, hogy abban az országban, ahol éppen nyaral mik a helyi specialitások a gasztronómiában? Akarva akaratlanul találkozik érdekességekkel, ízlel olyasmit, amit előtte soha, vagy érzi, hogy itt picit másképpen használják fel az egyébként otthon is rendelkezésre álló hozzávalókat.
Az olasz konyha nem véletlenül világhírű, mindenki ismeri a pizzát, a tészták megszámlálhatatlan elkészítési módját, az édességeket vagy a gelato-t, a fagyit.
Ezek általában nem is maradnak ki egy látogatás során, vagyis minden turista legalább egy pizzát megeszik itt tartózkodása alatt.
De mi a helyzet a helyi gasztronómiával? Létezik olyan, hogy firenzei vagy toszkán konyha? Vannak olyan ételek, amelyeket csak itt készítenek, sehol máshol az országban? Ha igen, miért pont azok? Mi a történetük? Hogyan alakultak ki? Milyen az ízük? Mit tesznek bele?
Ezekre a kérdésekre válaszolok a gasztrotúráim során, illetve együtt keressük az ízélményt.
Lehet egy városnéző séta keretein belül, vagy egy ebéd vagy vacsora mellett egy belvárosi, igazi toszkán konyhát vivő étteremben egyéni vagy csoportos vendégeknek.
Részletekért kérem vegye fel velem a kapcsolatot.

Városnéző séta Pistoiában

Látogatás Leonardo da Vinci szülőföldjén

Városnéző séta San Gimignanóban

Uffizi Galéria látogatás Firenzében

Múzeumok Firenzében

Városnéző séta Siénában

Városnéző séta Firenze belvárosában

Városnéző séta Luccában kóstolóval

A lehető legjobb idegenvezetőt kaptuk Eszter személyében Firenzében. Kedves, segítőkész és legfőképp hozzáértő. Csak ajánlani tudom mindenkinek. A mesés Firenzéhez egy ilyen idegenvezető jár. 🤗Köszönünk mindent. Simonnè Izer Nikoletta
Ha idegenvezetésre vágysz, csak Esztit ajánlom. Nagyon érdekes és eredeti módon ismerheted meg az akkori történéseket, mert szinte beleélheted magad a régi olasz világba. Ittuk minden szavát! És meg jó éttermet is ajanlott! Dzsupin Éva
Köszönöm a szakértő, hatékony idegenvezetést. Eszter mestere annak, hogyan lehet a legtöbbet kihozni egy napból (Uffizi, Boboli kert, Santa Croce, Bazilika, Kézműves műhelyek) Nagyházi Miklós
Akárhányszor sétálok Firenzében Esztivel az oldalamon, mindig tud valami újat mutatni. Rendre megállunk, egy-egy sarkon, vagy téren, vagy egy, addig számomra észrevétlen épület mellett, ahol “csak gyorsan hadd elmeseljem el...”, mondja, és már meg is tudtam egy új izgalmas részletet, valami igazi csemegét a város történetéből. Szeretettel ajánlom bárkinek, aki Firenze lelkéhez szeretne közelebb lerülni! Fejes Nóra
Jártam már korábban a férjemmel Firenzében. Általában magunk fedezzük fel a városokat, szeretek utánaolvasni a látnivalóknak. Térképekkel és útleírásokkal felszerelkezve szoktunk útnak indulni. Az őszi szünetben kisebb társasággal (40fő) újra Toszkána felé vettük az irányt. Molnár Enikő javaslatára úgy döntöttünk, hogy felkérjük Esztert, legyen ő az idegenvezetőnk. A célunk az volt, hogy Firenze titkaiba, az útikönyvek által nem említett részleteibe kapjunk bepillantást. Az Eszterrel töltött 3 óra felejthetetlenné tette a kalandozásainkat a toszkán fővárosban. Köszönjük még egyszer! Faltis Roberta

Kövess Facebookon!

You don't have permission to register