Hello. Itt Firenze

Idegenvezetés

Városnéző túrák

Idegenvezetőként nemcsak a megtanult ismeretanyagot osztom meg az érdeklődőkkel túráim során, hanem kölcsönadom azt a szemüveget, amelyen keresztül látom a világot, egészen pontosan Firenzét és Toszkánát. Túráim során a legfontosabb célom az, hogy élményt tudjak nyújtani, hiszen minden utazó arra vágyik, hogy valami különleges újdonsággal találkozzon és annak ízét, tapintását, látványát, történetét otthon is felidézhesse.
Fontosnak tartom, hogy személyre szabottak legyenek a túrák, ezért teljes mértékben tiszteletben tartom a vendégeim kérdését, elképzelését. A kötelező látnivalók, amik híressé tettek egy-egy várost természetesen nem szoktak elmaradni, sőt. Amennyiben azonban lehetőség van rá, becsempészek valami izgalmasat az adott keretekbe. Kóstolók, turisták által kevésbé helyszínek, ismeretlen, eldugott műhelyek, anekdoták, legendák.
Keressen meg elérhetőségeimen, mesélje el milyennek képzelte kalandozását a toszkán városokban, segítek megvalósítani elképzelését.

Gasztronómia

Ki az, akit ne érdekelne az, hogy abban az országban, ahol éppen nyaral mik a helyi specialitások a gasztronómiában? Akarva akaratlanul találkozik érdekességekkel, ízlel olyasmit, amit előtte soha, vagy érzi, hogy itt picit másképpen használják fel az egyébként otthon is rendelkezésre álló hozzávalókat.
Az olasz konyha nem véletlenül világhírű, mindenki ismeri a pizzát, a tészták megszámlálhatatlan elkészítési módját, az édességeket vagy a gelato-t, a fagyit.
Ezek általában nem is maradnak ki egy látogatás során, vagyis minden turista legalább egy pizzát megeszik itt tartózkodása alatt.
De mi a helyzet a helyi gasztronómiával? Létezik olyan, hogy firenzei vagy toszkán konyha? Vannak olyan ételek, amelyeket csak itt készítenek, sehol máshol az országban? Ha igen, miért pont azok? Mi a történetük? Hogyan alakultak ki? Milyen az ízük? Mit tesznek bele?
Ezekre a kérdésekre válaszolok a gasztrotúráim során, illetve együtt keressük az ízélményt.
Lehet egy városnéző séta keretein belül, vagy egy ebéd vagy vacsora mellett egy belvárosi, igazi toszkán konyhát vivő étteremben egyéni vagy csoportos vendégeknek.
Részletekért kérem vegye fel velem a kapcsolatot.