TOP
Image Alt
Hello Firenze

Előadások

Előadások

Egy idegenvezetőnek Firenzében vagy más toszkán városban gyakran a századokon át kell lépkednie vendégeivel, hiszen ennek a vidéknek a történelme, művészeti öröksége rendkívül gazdag. Rengeteg érdekes kor, hírességek életpályája, hozzájuk kapcsolódó anekdoták, épületek meséi mind-mind színesítenek egy túrát. Az utazókat is zavarba hozhatja a bőség, amit itt talál. A természeti szépségekkel, a tenger hullámaival, a gasztronómiával és a borokkal való ismerkedés is jogosan része a nyaralásnak, kirándulásnak. A téli, bekuckózós időszakban pedig jó visszaemlékezni merre is jártunk, megnézegetni újra a fotókat, beszélgetni az élményekről. Ebben a „holt szezonban” online, illetve személyesen tartott előadásaim lehetőséget adnak arra, hogy a már átélt élményeket felelevenítsük, megtudjunk többet egy adott korszakról, művészeti alkotásról, híres személyről vagy családról. Segíthetnek meghozni a kedvet akár az útra keléshez is.

Tartottam már előadás sorozatot a firenzei Medici családról, a siénai Palioról, Leonardo da Vinciről és a luccai katedrális ékkövéről, a Volto Santo faszoborról. Nem maradt ki a szerelem témaköre sem, hiszen megismerkedhettünk a történelem leghíresebb szerelmes párjaival is Firenzében. Mindez az előadások elérhetőek bármikor a Hello. Itt Firenze Facebook oldalamon az „Események” fülre kattintva, illetve a közvetlen linken itt jobb kéz felől. Változatos témákban tartott előadások várják az érdeklődőket online formában, illetve személyes találkozás keretében is.

2021 Dante Alighieri halálának 700. évfordulója, így a sommo poeta emlékéve. Ez alkalomból Firenze városa és Toszkána régiója kiállításokat, rendezvényeket, előadásokat szervez, hogy méltóképp emlékezzen szülöttjére. Magam is tisztelgek Dante előtt egy előadás sorozattal, melynek pontos dátumaiért és helyszíneiért kérem kövesse Facebook vagy Instagram oldalam vagy vegye fel velem a kapcsolatot. Utazzunk télen is az évszázadokon keresztül élményeket gyűjtve!

Előadások élőben

Női mesék a régmúlt Itáliából

2021. november 13-27.

  • 4 interaktív előadás
  • 1 workshop
  • 1 Q & A

Kövesd előadásaimat a Facebookon

You don't have permission to register