KIss Eszter idegenvezető Firenze

Mai program: fogorvos

9 óra 30 perc.

Fogorvosi szék.

Giandomenico, a kis osztálytárs apukája az orvos.

Elmagyarázza mi fog történni. Olyan lelkes, hogy alig várja, hogy munkába kezdjen. Én kevésbé, de hát ha muszáj…… 😏

Ebéd előtt beugrom a coop-ba főzőtejszínért mert a kisfiam ma “pasta al salmone”-t rendelt. A pénztárnál mindig szembesülök azzal, hogy mindenki mennyire türelmes. Sokáig várunk, a kasszások lassúak, elcsevegnek a vevőkkel és senki srm ideges csak én.

Egy idős hölgy odasúgja a pénztárosnak, hogy a zöldség osztályon a salátákról túl sok levél hullott le. Hívja a főnökét, jön, intézkedik, meghallgatja a nehezen mozgó hölgyet, megköszöni az észrevételt és elköszön. Arrivederci, signora!

Közben én sort váltok, nincs türelmem ehhez, de azért ez elgondolkodtat, hogy hogy mindenki ennyira ráér. 😯

Délután csomagot adok fel. Gyűjtőpontot keresek és találok egy egészen pontosan a google által 1 csillaggal jutalmazott utazási irodában. Végtelenül kedves perui lány, aki olyan lelkesen mosolyog miközben lecsippantja a kódot, hogy hálásan megköszönöm és már libbenek is tovább.

A suli előtt megbeszéljük az anyukákkal, hogy elvisszük a gyerekeket a parkba focizni. Mi beszélgetünk, ők fociznak. Szuper jó mert ebben a legjobb partnerem Cinzia, az osztálytárs babysitter-e. Imádom ahogy nevet, amilyen bölcs, és olyan kedves és türelmes az olasz gyerekekkel, amilyen én sosem leszek. 🤭

Elbúcsúzunk, hív a webszerkesztő, aki vendégből lett partner. Felidézzük, hogy egy éve velük róttam itt az utcàkat. ☺️

Az emailek esti zuhataga is megérkezik. Pont van helyem egy házaspàrnak péntekre. Elküldtem a foglalást is a következő utunkhoz, a fülhallgatókat megrendeltem, az asztalt lefoglaltam, a képeket letöltöttem, az ajánlatkérést elküldtem, a nyári gumi cserére időpontot egyeztettem (nem ér nevetni! Igen, még csak most 😊) és a számlákat kifizettem.

A lazacos tészta is finom lett. Hozzá pedig a Párma mellőli habzó fehérbor tökéletes.

Most kanapé, egy kis bambulás, aztán “buonanotte”.

És ez egy “szabadnap” volt! 😉

De imádtam!

Na jó, a fogorvost holnap lecserélem a fodrászra. 😊

Csodás estét nektek! 😙